Mardrömsresan


Jag har varit med om mardrömsresan. En tåg à la sitta-och-vara-orolig-att-få-en-fot-upp-i-arslet resa. Jag tog mitt pick och pack till centralstationen. Klev på tåget, satte mig ner med mobilen och lyssnade på musik. Kommer inte riktigt ihåg när den jobbiga grannen klev på. Jag vill inte komma ihåg honom överhuvudtaget. Till en början gick det ändå bra. Han sa inte så mycket, utan satt mest tyst och lyssnade på sin musik. Ibland fickhan för sig att sjunga (?!), vilket han skulle ha avstått från. Men allt gick bra tills klockan började närma sig sovtid. Smart som man är har man alltid med sig en kudde på tågresor, så jag fixade till kudden och satte mig till rätta.

Helt plötsligt, från ingestans får jag en fot mellan benen, inte så nära att det tar, men ändå tillräckligt nära för att vara i den personliga zonen enligt mig. Jag byter sovställning för att få han att flytta på foten. Efter ett tag säger jag att han får ha foten på någon annan stol. Han flyttar på fötterna till stolen bredvid mig. Det går några minuter, sen har han sina fötter på min stol, igen. Jag puttar ner dom, han blir förvånad och tittar på mig med frågande blick. "Kan jag inte få ha mina fötter där?", Jag svarar så klart, "Nej, du får ha dom på den andra stolen".

Jag började bli riktigt trött men kunde ändå inte sova.Klockan var väl vid 3-tiden, och jag kände hur irritationen bubblade inom mig. Är det svårt att förstå ett nej? Till slut insåg han väl att det inte skulle gå, och gav upp sina ha-fötterna-på-hennes-stol försök. Tack för det televerket, 2 timmar för sent! Kunde väl somna där vid 5-tiden på morgonen. (Kan mycket väl varit senare). Förutom att hans försök till att ha fötterna på MIN stol, så stoppade han upp papper uti lampan. Detta var kanske det dummaste jag varit med om, någonsin. Ni kanske vet hur lamporna är i tåg. Det är ett litet hål, och lite längre in är lampan. Dessa lampor är ju självklart väldigt varma, eftersom de är igång större delen av tågresan. Han stoppar in pappret, det blir mörkt, sen går han därifrån. Jag börjar känna hur det luktar bränt och frågar gubben som satt bredvid mig om han kände det också. Han tog ut pappret, och visst hade det börjat glöda. Luktade bränt ett bra tag. Killen som gjorde det kommer tillbaka, och gubben förklarar läget. Då helt plötsligt, tar han fram sin parfym och sprutar inte bara en gång, utan 10 gånger för att få bort lukten. Det började stinka äckel-parfym i hela vagnen. 

Där ett tag trodde jag att jag skulle kvävas av den starka och illaluktande doften, men jag överlevde. (inte så konstigt med tanke på att jag skriver detta?). Det enda som surrade runt i mitt huvud vad: hur jävla dum kan man vara? Vem fan stoppar upp papper vid en lampa som varit igång i minst 12 timmar. Är det inte lika bra att tända på pappret då? Jag insåg efter denna händelse att han inte var den allra smartaste. Det var efter denna incident som jag fortsatte mina sov-försök, men som jag skrev tidigare så gick det inte allt för bra på grund av att en viss person stoppa sina fötter alldeles för nära mig. Måste även påpeka att han inte bara försökte ha fötterna på min stol, utan skulle även lägga sin jacka på mig när jag låg och sov. Jag tackade artigt(? vid den tiden hade jag nog slutat vara förstående efter alla rumpnuddningar) nej, och gav tillbaka jackan. Han sa något som jag inte riktigt uppfattade. Jag sa åter igen, nej jag behöver den inte, ta den. Detta hände inte bara en gång, utan två gånger. Man tycker ju att han borde ha förstått det redan efter första gången.

Efter varje utrop så hoppades jag att han skulle gå av, men nej.. inte det. Jag fick dras med honom ända till boden. Jäkligt roligt, verkligen. Som tur var låg han och sov när jag vaknade och gjorde det tills han skulle gå av.

Det som jag förvånade mig mest var hans försök att ha fötterna på min stol. Jag skulle aldrig någonsin ha fötterna på en främlings stol, aldrig. Det är inte bara oartigt utan det är även obekvämt för den främmande människan. Det är samma princip när man går ut. Om en person kommer för nära så blir man obekväm, och drar sig automatiskt bakåt. Det handlar om instinkter. Det var samma sak nu på tågresan hem. En främling försöker ha fötterna på min stol, och de nuddar i mig. Jag reagerar automatiskt och försöker putta bort dem (lite svårt att backa när man sitter i en stol på ett tåg).Personen i fråga fortsätter att ha fötterna vid mig. Jag blir ännu mer obekväm och till slut jävligt irriterad.  Visst, ni kanske inte tycker att det är så farligt när någon nuddar i er.. men jag vill inte att en främmande person nuddar eller tar i mig, speciellt inte med hans/hennes fötter. Om det hade varit en kompis hade det varit en helt annan grej, då hade situationen sett annorlunda ut.. men nu var det ju inte så. Det var en kille som jag aldrig någonsin sett förut som nuddade i mig, på väldigt personliga ställen. (jag ser rumpan som en väldigt personlig del av kroppen), sedan att försöker ha fötterna på MIN jävla stol är inte lika farligt, men eftersom jag visste att han antagligen skulle ta på något personligt ställe så associerade jag det snabbt till en obekväm situation. Sedan att hans fötter luktade fotsvett (inte liiite, utan rätt mycket) gjorde det inte så mycket bättre.

Så, under hela resan fick jag sova ungefär 2-3 timmar, och detta var under morgonen. När jag kom fram var jag trött som en gnu, och såg nog rätt hemsk ut. Jag försöker glömma bort den här resan, preskibera den, ta bort den ur mitt minne och aldrig mer tänka på den. Jag kommer nog ha men för livet! Jag tycker därför att mardrömsresan passar rätt bra som rubrik. Jag funderade där ett tag på att ha: En tåg à la sitta-och-vara-orolig-att-få-en-fot-upp-i-arslet-av-en-främling-resan, men insåg att det kanske inte var nödvändigt. Ingen tycker om mardrömmar, speciellt inte på resor.

Kommentarer
Postat av: Erica

HAHA, irriterad :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback