Halsont


Förkylningen blir inte mycket bättre.. tråkigt :/ Nåja, hoppas att den försvinner snart. Typiskt att det är dåligt väder på morgonen och vid 15 tittar solen fram. Lite irriterande, oh ja! Har varit en sväng till gränsen med evelina. Skönt med en promenad i det fina vädret. Nu ska jag vila lite och dricka mycket vatten.. kurera halsen är dagens prioritering.

Today is just another day


Bloggdags igen! Jobbade 10 till 20 idag och lugnare dag får man leta efter. Försökte hålla mig sysselsatt med att städa, diska and so on. Blev ingen rush som igår, thank god! Jag och evelajnen trodde att det skulle bli en lugn söndagkväll, men tji fick vi. Vid 18.30 kom några norrmän in och frågade om de fick göra ett långbord, och eftersom dom bara var 6-7 stycken svarade ja.. vad jag inte visste då var att 20 personer till skulle susa in i restaurangen kort där på. Så det blev inte ett långbord på 8 personer, nänä,  utan det blev ett långbord på 26 personer. Lugn kväll? Inte direkt. Nåja, det gick bra och på en halvtimme var all mat ute.

Självfallet blev det fint väder idag, den dagen då jag jobbar heldag. Of course!! Men vad gör man? Man hoppas på lika bra väder imorgon, om inte snäppet bättre. För imorgon är jag ledig och på onsdag också! Yeey!! Nu håller jag alla tummar, tår och händer för att det ska bli en dag i backen. Om jag får vakna på samma sätt som jag gjorde i morse, då blir jag lycklig. I morse vad blevjag däremot INTE lycklig. Klockan 07.00 tittade solen in genom fönstret. Jag tycker inte om att sova med solen i ögonen och lätt är det inte heller. Nu ska jag försöka deklarera färdigt sedan sova! Just ja, jag får tillbaka på skatten.. kanske en resa till hösten?

Snart dags för sömn igen


Hahaha, sitter med nathalie och youtubar på kvarteret skatan. Pinsamt men ack så roligt! Från kl 22 till 24 hade vi inte en enda gäst.. Tråkigt, men ingen vill väl åka hit när det är sånt här pissväder. Har regnat konstant i flera dagar, och jag som hade hoppats att jag kanske skulle få åka lite bräda den här veckan.. verkar tyvärr inte bli någut utav det.

Trodde att jag började kl 16 idag, så ringer chefen kl 14 och frågar vart jag är.. bara att springa ner på jobbet och dra på sig arbetskläderna. Men nu har jag ett nytt schema, nu håller jag tummarna att det inte blir några ändringar igen. Eve och frida är i björkliden så jag sitter vid evelinas dator och lånar den, thanks! Men snart har jag lånat den färdigt.. måste trska hem och sova lite också. händer som sagt inte så mycket här.. Det öser ner och det enda man kan göra är att sitta inne och tråka.

Jag började fundera lite igår över min livssituation och vad som komma skall. Vad händer för min del?

Grönan ikväll


Ikväll bär det av till grönan och white night. Har "sytt" ett par byxor av ett halvt genomskinligt lakan. Med "sytt" menar jag häftat ihop. Nathalie tyckte att det såg ut som en blöja, och jag kan inte annat än att hålla med. Haha! Har vart ledig idag och bara tagit det lugnt. Tog en liten sovmorgon sen har jag hängt med tjejerna. Mallanbrallan har slingat mitt hår och ska snart klippa luggen på mig om inte frida ska klippa. Blir nog bra i vilket fall som helst. Ooh, är ledig imorgon igen. Gött mos! Blir sova, mysa och kanske sova lite till.. om det är dåligt väder dvs. Om det är sol går jag till backen.. nu är det 1½ vecka sen, och jag har abstinens. :S

Håller tummarna på jobb, annars har jag ju halvtid en månad.. men det är nästan för lite kan jag tycka. Jag vill jobba mer än så. Har lite planer för sommaren som innefattar ett behov av pengar.. arvika och säffle ska få sig ett besök, sedan hoppas jag på en resa till utlandet. Nu ska det klippas! Vi ses när vi ses..

Äntligen slut på arbetsdagen


Hemma från kvällens jobb. Har varit ganska mycket kaos idag. Ett sällskap på 19 personer, som alla ska ha tre-rätters, med fördring och dryck till maten. Det var bokat till kl 20, dom kom 20.30, kl 21 hade vi fått ut förrätterna och köket stänger egentligen 21. Varmrätterna gick väl ut där vid 21-30, och vid 22-22.30snåret var efterrätten avklarad. Hade varit trevligt med lite mer info innan man gick på idag. Sen hade det underlättat med en färdig trerättersmeny, men what to do? Det gick bra ändå. Vi fick in mer än budget så jag är nöjd!

Helgen har varit lika lugn som de föregående. Har jobbat, som vanligt.. och jobbar imorgon igen, som vanligt. På fredag blir det ett 15-22 pass, så då ska jag ut i backen på förmiddag. Jag börjar få abstinens och gumpen har blitt mkt bättre på en vecka. Har grymt bra schema i veckan. Jobbar mest kvällar, så ni lär se mig i backen mer än en dag! Fan vad gött!! Nu måste jag sussa. Sovmorgon eller ut i solen imorgon? We'll se.. Tjoflöjt!

Från blått till lila


Mitt fina blåmärke börjar sakta övergå till en mer lila kulör. Om en vecka är det kanske borta, förhoppningsvis. Har just tagit en dusch och tänkte traska över till tjejerna och bara hänga en stund. Det var ett tag sen nu. Har haft mycket jobb och inte speciellt mycket ork, men nu börjar det övergå till det normala tror jag. Har haft besök i helgen, men blev inte så mycket socialisering för min del. Har jobbat alla kvällar, sedan efter min lilla olycka kunde jag inte följa med lite låktatjåkka i lördags. Min rumpa hade antagligen inte pallat med alla gupp. Jäkligt tråkigt, men what to do när ens röv är helt blåslagen. Nästa gång kanske..

Vädret är kasst här uppe i norr. Tidigare var det snöblandat regn men nu har tempen sjunkit lite så nu snöar det bara. Vill gärna ha mer snö men nu kommer allt slask förvandlas till is vilket känns mindre trevligt just nu. Min gump klarar nog inte ett till fall.. Sju veckor kvar av fjällivet och jag hoppas på soool vareviga dag. Jag vill verkligen upp i backen igen. En ond rumpa och ett fett blåmärke ska inte hålla mig borta från backen. Lite vila kan den dock behöva, men nästa måndag är jag fit for fight igen. Då är jag back on track!

Har surfat runt lite och läst lite bloggar.. Intressant! Tänk vad mycket man missar när man bor mitt i ingenstans, men jag klagar inte. Det är så skönt här uppe. Behöver aldrig oroa mig för vad morgondagen har att erbjuda. Om det är fint ute kanske man drar ut i backen, tar en promenad eller så hänger man med dom fina arbetskamraterna..

Ont i gumpen


Typiskt att det blev fint väder idag, speciellt då jag har gjort illa mig i gumpen. Råkade ramla igår när vi var ute och åkte, och gjorde en ganska rejäl vurpa. Gjorde väldigt ont och det gör det fortfarande. Kan inte riktigt sitta eller ligga ner, men det går bättre att stå upp. Gjorde även illa tummen :/ Är lite arg på mig själv.. Nu kommer jag missa flera dagars åkande. Men det som inte dödardet härdar, och det var ju en jäkla tur att jag inte bröt något. Nu hoppas jag bara att smärtan avtar så snart som möjligt och att svullnaden sätter sig lite.

Har fått besök av m, hans kompis och hans flickvän. Kul! Tyvärr så jobbar jag mest hela tiden, så har inte hunnit med att hänga med dom så mycket. Nu måste jag traska till jobbet!

Thank god it's sunday

Dags att blogga igen. Söndag kväll och det är dags för mig att gå och sova. Tänkte försöka ta mig upp tidigt och promenera till backen. Har jobbat tre dagar, och imorgon är jag ledig igen. Känns ganska skönt faktiskt.. Det betyder mindre pengar men mer tid i backen, och det är det värt. Tiden går så otroligt snabbt här. På torsdag har jag varit här i katterjåkk i 10 veckor. Det betyder att jag varit här mer än halva tiden och att det bara är sju veckor kvar tills jag åker hem. Hem till min tråkiga lägenhet och arbetslös igen.
.
Har som jag nog skrivit om jag inte missminner mig, varit hem till Piteå och sökt lite jobb. Så nu håller jag alla tummar och tår och hoppas på att jag får något jobb till sommaren. Jag vill verkligen inte gå sysslolös!

Tankar och funderingar cirkulerar lite titt som tätt i mitt huvud. Vissa av dom passerar omärkt, andra stannar ett tag men försvinner eftersom medan vissa stannar en lite längre tid och ger en lite att fundera på. Inget allvarligt egentligen, men det är sånt som jag inte ens ska lägga någon vikt vid. Alla gör vi fel ibland, till och med jag.. och jag hatar det! Jag har blivit bättre på att inte fastna och gräva ner mig i händelser och misstag, insett att man inte alltid kan vara bäst.. även fast man vill det. Men det är inte alltid så lätt att koppla bort det när man har så höga krav på sig själv och när man alltid vill prestera på topp. Alla är vi nybörjare någon gång. Apropå det, imorgon kommer jag känna mig mer säker på brädan än idag. På tisdag snäppet säkrare än måndag och så fortsätter det..

Annars är veckan fullproppad av jobb och förhoppningsvis mycket åkning på min lediga tid. Det är tänkt att M ska komma och hälsa på nu under påskhelgen, och om det blir som planerat följer en vän och hans flickvän med. Men vi får se hur det artar sig. Nu måste jag börja runda av, jag behöver mycket sömn inför kommande vecka.. Tror tametusan att jag börjar bli gammal! :S

Back on track


Tillbaka till verkligheten igen. Nu har jag haft min lilla roliga.. eller roliga och roliga vet jag inte, men jag har haft lite ledig tid och möjlighet att söka lite jobb. Blev att inhandla en hjälm, ett lager-två-ställ, lite underkläder och hårfärg. Får se om jag lyckas övertala någon av arbetskamraterna att göra slingor. Min utväxt ser bedrövlig ut!

Jag håller tummarna för jobb i sommar. Vart spelar inte så stor roll, bara jag får ett jobb och att jag kan hålla mig sysselsatt. Yes.. Nej, nu tänkte jag försöka slura lite. Gick upp 04.45, och om jag inte får sömn kommer a la carten gå sämst ikväll.

Boden


Nu åker jag från Boden, vilket betyder att jag snart är framme. Bara 20 minuter kvar nu! Oh happy day.. Att åka tåg själv måste vara det tråkigaste som finns. Vilket slöseri med värdefull tid, men får väl ta igen det när jag kommer till luleå altnerativt när jag är tillbaka i katterjåkk. Jag längtar redan till jag får åka upp i backen igen.. Förhoppningsvis inte all alone..

Måste inhandla lite grejs nu när jag har möjigheten. Skulle vara bra mett en hjälm, ett ryggskydd, hårsnoddar, ny snowboardjacka.. en jäkla massa saker med andra ord.

Abisko östra


Sitter på tåget och är på väg hem till kustlandet. Har mycket jag måste göra och hinna med, men det ordnar sig nog. Det gör det ju alltid, på något konstigt jäkla vänster. Har bara tagit mig till abisko östra, så det är en bra bit kvar.

Igår hade vi personalfest. Vid 20.00 gick vi till ebbes där vi tog en drink och satt och surrade. Sedan bar det av till grönan där det blev dans, dans och ännu mer dans. Det känns idag.. Har ont i min nacke :/

Kommer kännas lite knasigt att komma tillbaka till civilisationen, haha. Men det blir trevligt!